Succesvol je tuin inrichten, hoe doe je dat?

In 1…2….3……stappen je tuin inrichten

Bij het tuin inrichten begint het met creativiteit. Geen enkele doorsnee burger zal veel geld willen steken in een dure architect die je tuin ”wel even zal tuinontwerpen”. Vervolgens weet je namelijk nog niet of het concept naar je zin is, maar de rekening dient wel betaald te worden.

Om die reden is creativiteit het belangrijkst. Zo dien je zelf invulling te geven aan de tuin en vervolgens de inrichting vorm te geven. De invulling omvat vragen als: wil ik gras, grind, steen, planten of juist een combinatie van dit allen?

Wanneer dit rond is, komt stap nummer twee aan de beurt, namelijk de inrichting tuin. Zo zullen er tuinmeubelen gekocht moeten gaan worden. Voordat je hiermee aan de slag gaat is het belangrijk in kaart te hebben wat je zelf wil, maar ook zeker wat de rest van de familie voor ogen heeft.

Om het proces van tuin inrichten zo goed mogelijk vorm te geven, dien je rekening te houden met de volgende drie punten:

1


Start met een analyse van de tuin.Het is belangrijk om te weten wat je zelf wil, maar ook om te weten wat de rest van je gezin wil. Over deze wensen dient een compromis gesloten te worden, overleg hier dus goed over.

2


Zorg voor een terras. Het is belangrijk een rustpunt in de tuin te hebben. Een terras is hierbij de meest gekozen optie. Toegankelijkheid en zon staan hierbij centraal. Iedereen wil namelijk zitten waar de zon is, en het dient ook niet te moeilijk te zijn om het terras te bereiken. Ook is het natuurlijk wel zo fijn om over comfortabele tuinmeubels tuinmeubels te beschikken.

3


Zorg voor ritme en herhaling. Tot slot is het belangrijk om ritme en herhaling in te bouwen in de tuin. Te veel ideeën en verschillende invloeden zorgt namelijk voor onrust. Uit onderzoek is gebleken dat bij het gebruik van veel dezelfde materialen en planten men zich eerder kan ontspannen.

Tuin inrichten… heel makkelijk dus. Succes!